Inackordering

Med hästens bästa i fokus

Ha din häst hos oss

På Stenholmen kan Du lämna din häst i trygga händer. Vi har erbjudit inackordering i över 30 år och vi har flera olika typer av inackordering
–  på stall, i unghäst- och avelsflockar.

I dagsläget finns drygt 40 hästar inackorderade på olika sätt hos oss. Totalt har vi tillgång till över 80 hektar betesmark i olika fållor. Sommartid flyttas hästarna regelmässigt på olika ytor för att de skall beta bra och få omväxling. Givetvis har vi daglig till syn av alla hästar på gården. Dessutom får du hjälp med vaccinationer och verkning av hovar mm. Dock måste hantering anpassas så att det går att verka/behandla flera hästar samtidigt.

Vi har lediga platser i boxplats för islandshästar och stora hästar på vår stallanläggning. Vi har plats för Islandshästar på lösdrift i storbox i ridhusstallet. Vi har plats för Islandshäst unghingstar i vår hingstflock.
Vi har också så plats för islandshäst ungston och dräktiga ston.

Läs mer om våra olika inackorderings-möjligheter här nedan.

Inackordering i egen box

Låt din häst bo i box i stora stall.
Flera olika inackorderingsformer finns                                                                       – från fullservice till att du gör mycket själv
Lediga platser finns. Välkommen med din förfrågan.

Inackordering i storbox

Låt din häst bo i storbox i vårt ridhusstall. Varje box har utgång till egen hage.
Gäller för ston och valacker. Mockning ingår.
Lediga platser finns

. Välkommen med din förfrågan.

plats i stoflock

I vår stoflock tar vi emot yngre och äldre islandshästston som går i flock året om. Vintertid går stona med tillgång till vår fina nybyggda lösdriftshall på 250 m2. De fodras med gårdens egen producerade hösilage av högkvalité. Dräktiga ston får tillskott av Tockosel på vintern.
Givetvis finns mineraler och saltsten samt tempererat vatten.
 Sommartid delar vi upp flocken i yngre ston och fölande ston.

Avelsstoservice

Stenholmen erbjuder avelstoservice med skötsel och rabatt på stuteriets tjänster för helårskunder. 

plats i hingstflock

I vår unghingst/valack tar vi emot islandshingstar i åldern 1-3 år och valacker i alla åldrar. Inackordering i flock året runt. Vintertid går hästarna med tillgång till enlösdriftshall på ca 200 m2. De fodras med gårdens egen producerade hösilage av hög kvalitée. Givetvis finns mineraler och saltsten samt tempererat vatten.

Sommartid går hingst/valack flocken på stora härliga naturbetesfält och vallar. Flocken brukar bestå av ca 20-30 hästar i blandad ålder. Oftast mest yngre 1- och 2-åriga hingstar samt några äldre valacker som stabiliserande faktorer. 

Sommartid har vi ett väldigt förmånligt pris för hela betesperioden maj till och med september. Priset är dock inte delbart utan plats är endast möjligt att boka för hela perioden. Besök i hingstflocken gör endast i samband med bokad tid och tillsammans med Stenholmens personal. Flocken omfattar 30-40 hästar och vi vill inte ha spring i hagarna varje dag. Däremot eftersträvar vi att kunna hålla en hög service och möjliggöra besök när det passar er. För att underlätta ber vi dig att ta kontakt i god tid.


Kontakta oss

Har du frågor eller vill veta mer om något? Du kan alltid kontakta oss!
Följ oss gärna i sociala medier!

013 – 580 35

info@stenholmen.nu

@stenholmen

/stenholmen