Stenholmens ridskola - Lär dig rida islandshäst

På Stenholmen Islandshästcenter har vi utbildad människor och hästar i riding sedan tidigt 1990-tal. Vi lägger stor vikt på kompetenta och utbildade instruktörer, en modern undervisnings metodik och pedagogik. Hos oss kan du få undervisning både som nybörjare, intresserad ridskole-elev eller som aktiv tävlingsryttare. Vi har även utbildningar i ledarskap och som del i friskvårdsarbetet för företag.

Den mesta av ridundervisningen sker nu på uppdrag åt den ideella islandshästföreningen Gerstorps Ryttarsällskap ( GRS ), som vi är stolta samarbetspartner med.

 

Ridskola 

Ridskola genomför vi på uppdrag av GRS. Ridhall och ovalbana är föreningens lokaler samt att de hyr en av SUAB ridhus.

Sammanlagt har vii  två ridhus & en utebana/ovalbana. Ridskolan har ca 200 elever i veckan. Välkommen att läsa mer på sidan för Ridskolan:  Lär dig rida islandshäst.Vi erbjuder undervisning på många olika nivåer, både för barn och vuxna. Vi har välutbildade examinerade lärare och har ett bra häst material. Undervisningen sker i våra två ridhus och vid bra väder på oval och uteridbana. Praktisk ridövning varvas med teori. Lektioner är 45 min ink uppsittning och avslut. Grupperna har maximalt 8 elever. Specialgrupperna har 5 elever. Vi har undervisning måndag till fredagskväll samt söndag eftermiddag. Därutöver har vi en omfattande kursverksamhet.

Vi  har lediga platser för Vårterminen 2022. Nya nybörjargrupper : ridlekis, barngrupper och vuxengrupper. Även ny Knappamerki- kurs - isländsk studiecirkelmaterial för den som vill lära sig en bredare kunskap kring hästar och ridning.

Frågor om ridskolan: ring Emma Möller Ljungqvist, Caroline Strindlund eller Fanny Kristoffersson  013 - 580 35 ( val 4 ) , 0760 - 37 00 13 eller maila oss via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Information:

Gerstorps ryttarsällskap och Stenholmen Utbildning AB.
013 -580 35 ( val 4 )
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.